3e Evenement ONK BeNeCup Oss


osssAan Oss vorig jaar hebben we een dubbel gevoel Chris won de wedstrijd zelfs met een ronde record, maar ook Chris zijn race maatje Mick Jansen had een ernstig ongeval.
Aangekomen op Oss wilde Chris graag nog wat extra trainen dus hebben we ook ingeschreven voor het IRRC.

1e Kwalificatie IRRC: de 1e kwalificatie start altijd met 2 rondjes achter de pacecar dit dient ter verkenning van het circuit daarna mogen de rijders los.
Lang mocht het niet duren het 2e rondje was er al direct een rode vlag Chris kwam niet binnen de rode vlag was voor Chris.
Chris was er hard afgegaan met een highsider daarna was een rijder over zijn been gereden. Chris dacht eerst dat er iets kapot was in zijn been vanwege de hevige pijn en bleef rustig liggen tot de ambulance er was. Maar gelukkig was er niets kapot alleen veel pijn hij wilde de 1e kwalificatie voor het ONK/BeNeCup ook mee rijden alleen de motor was zover stuk dat we de 2e motor moesten in zetten en een uur later stond Chris weer aan de start voor de  kwalificatie van de BeNeCup.oss


1e kwalificatie ONK/BeNeCup: Chris had veel pijn en dat kon je zien aan het rijden bewegen op de motor was moeilijk Chris kwam niet verder als een 12e plaats.
We besloten om de 2e kwalificatie van het IRRC te laten vervallen en de 1e motor weer te gaan opbouwen zo had Chris ook ff wat meer rust.
De monteurs niet want er was veel werk aan de winkel om alles over te bouwen.

15OS-1462


2e Kwalificatie ONK/BeBeCup: 10 minuten voor aanvang was alles klaar,  motor gekeurd en nu maar hopen dat alles ok was na 1 rondje kwam Chris al weer binnen maar gelukkig iets kleins en hij kon gelijk weer verder.
Aan zijn rijden konden we zien dat het beter ging hij bewoog weer goed op de motor.
We hadden afgesproken als het zou gaan 1 a 2 rondjes aan zetten en dan naar binnen en zouden we wel zien waar hij dan stond.
Langzaam kroop Chris naar boven op de lijst net toen de commentator Martin Ellicnkhuijzen rond riep dat Chris nog niet echt lekker ging en last van zijn val van vanmorgen, zette Chris een super ronde neer en was een seconde sneller als de rest zijn 1e pole van 2015 was een feit.

15OS-6421Race 1: Chris had een super start en dook met voor sprong de 1e bocht in bij de 1e doorkomst had Chris een klein gaatje op de rest. De 2e doorkomst was het gaatje wat kleiner de concurrentie liep in we gaven dit door op het pitbord bij de volgende ronde Chris ging direct aan zetten en bouwde zijn voorsprong op naar 3 seconde dit kon hij netjes zo houden en reed een bekeken race en pakte de volle 25 punten.

Race 2: Chris zijn start was goed maar de Belg Laurent Hoffmann stak hem binnen door Chris ging als 2e de 1e bocht in maar stelde snel orde op zaken door Laurent er bij de volgende bocht er direct uit te remmen even later had Lesley ten Tusscher aan sluiting bij Chris maar na een paar rondes zakte Lesley af en kon Chris weer weg rijden van de rest om met 7 seconde voor sprong ook deze race te winnen.

15OS-1972Hoe kan het allemaal lopen de dag er voor nog hard onderuit en op de 2e pinksterdag met 50 punten naar huis

Chris staat nu 1 in de tussenstand van het ONK en de BeNecup.

De volgende wedstrijd zal zijn op de Nurburgring in het weekend van 12 juni.15OS-0327