2e evenement ONK BeNeCup Hengelo


2e evenement Hengelo 2 wedstrijden voor ONK en BeNeCup.

Vorig jaar hadden we hier problemen met de koppeling die we niet echt opgelost kregen en kwam Chris niet verder als een 7e plaats hopen dat het dit jaar beter zal gaan15HE-0221

We hadden Ricahrd Tobe van de Firma Thermoheat op bezoek één van onze sponsoren die dit alles mogelijk maken, altijd gezellig.
 

1e Kwalificatie:
Het weer was goed lekker zelfs. We hadden Chris weggestuurd op oude banden maar dat mag op Hengelo niet echt een probleem zijn. Het duurde even voordat Chris op gang kwam, lang lag hij op 5e 6e plaats maar toen hij zag dat hij 2 seconde achter lag dacht hij waarschijnlijk dat het tijd werd en ging er goed voor zitten even daarna stond hij P1 en dat bleef zo in de 1e kwalificatie.
Na de kwalificatie gaf Chris aan dat de motor goed was dat alleen zijn rempunten nog niet klopte dus er was ruimte voor verbetering dat moest ook, want we wisten dat het harder zou gaan in de volgende kwalificatie.

2e Kwalificatie:
Eerst nog weg op oude banden, wel wilde Chris een ander achter tandwiel proberen maar al snel bleek dat dit niet de juiste keuze was en kwam hij al snel binnen om te wisselen nieuwe banden ander tandwiel en gaan. Hij liet er geen gras overgroeien en scherpte zijn tijd aan, lang dachten we dat er niet over zijn tijd heen gegaan zou worden, maar in de laatste ronde ging Joey den Besten onder Chris zijn tijd door en stond hij P2. Geen probleem P2 is ook een goede positie maar de Pole is leuk natuurlijk.
15HE-4455

Race 1:
Chris was als 2e weg, zijn maatje Tim van Ooien lag 1, in de molenbocht (laatste bocht voor start finish) remde Chris Tim er uit daar na liep per rondje meer als een seconde uit en dachten we de buit is binnen, tot Chris in de voorlaatste ronde langs kwam, we hoorde  de motor tot 2 keer toe de begrenzer gaan,  we dachten hoopte dat de quickshifter stuk was gegaan maar het was erger een oog van de schakelstang was gebroken en de motor bleef in zijn 3 staan, schakelen ging niet meer.
Gelukkig had Chris een goede voorsprong opgebouwd en kwam hij nog als 3e over de streep door dat de 2e man Lesley ten Tusscher  een valse start had gemaakt kreeg deze 20 seconde tijd straf en was Chris nog 2e.

15HE-3780

Race 2:
Regen, we waren benieuwt of Chris het in de regen weer goed zou doen net als op Croix.
De start was goed Chris dook als 2e de 1e bocht in, maar Chris verloor in de 1e ronde veel plaatsen en kwam als 6e door. 2e ronde ging al beter maar vanaf de 3e ronde ging de tijden van Chris om laag en pakte Chris de snelste ronde van het veld, nu begon het spannend te worden wat zou er in zitten. Het gat naar de kopman Laurent Hoffmann was al ruim 8 seconde, Chris maakte stappen door het veld en iedere ronde ging Chris naar voren. Met nog 2 rondes te gaan was het gat naar de kopman nog 3 seconde de laatste doorkomst was het gat nog 1,5 seconde wat zou er gebeuren. Laatste ronde we zagen ze achter vandaan aan komen wat we niet verwacht hadden Chris lag voorop nu werd het spannend in de laatste bocht,  Laurent zette zijn motor naast die van Chris samen gingen ze de laatste bocht door schouder aan schouder op het smalle baantje schouder aan schouder ging het tot aan de streep Laurent pakte de overwinning met 0.097 van een seconde Chris 2

 

FB_IMG_1431779681105

Jammer van de 1e plaats natuurlijk maar we zijn heel blij dat Chris in de ook in de regen zijn draai weer begint te vinden.

In de tussenstand voor het ONK en BeNeCup staat Chris 2e met 10 punten achterstand op Tim van Ooijen.

Het volgende evenement met weer 2 wedstrijden is 2e pinksterdag op Oss hier wist Chris vorig jaar te winnen