1e evenement ONK BeNecup Croix-en-Ternois


2e evenement Croix en Ternois FR. 2 wedstrijden voor het ONK en de BeNeCup.

cr120415 0318

Door wat Techniche problemen was de training beperkt gebleven tot 3 rondjes op het nieuwe Circuit in Noord Frankrijk, zo begonnen we met wat achterstand op de concurrentie.

1e Kwalificatie: 
De 1e kwalificatie was het nat, iets waar Chris het vorig jaar niet zo mee had, in de regen was Chris niet duidelijk Happy op de motor.
Nu maar gelijk iets anders geprobeerd met de motor want er moest iets gebeuren, het duurden een paar rondes maar we konden duidelijk zien dat het beter ging ronde na ronde ging het harder en harder Chris sloot af met een 5e tijd, hier waren gezien vorig jaar dik tevreden mee.

2e Kwalificatie:
Na de 1e kwafilficatie was Chris wel Happy met de afstelling van de motor.
Ook de 2e kwalificatie was nat natter dan de 1e kwalificatie en de tijden konden niet verbeterd worden dus Chris bleef op P5 staan.
Wel waren we blij met de tijden een 2e tijd in de regen op een nieuw circuit.

1e Race:
Wonder wel pakte Chris vanaf P5 kopstart een reed 7 rondes op kop met de concurrentie vlak achter Chris, na de 7e rondes kwamen er wat wisselingen aan de kop.
Toen de koplopers bij  de achterblijvers kwamen werd het spannend en in de voor laatste ronde ging het mis, aan het einde rechte stuk moeten ze 4 achterblijvers voorbij Chris wilde iets te veel en vroeg te veel van de voorband en ging er over het voorwiel af weg P2.
Toch waren we blij verrast met de snelheid de concurrentie had 2 dagen kunnen trainen.

2e Race:cr120415 0375
Chris ging als 2e de 1e bocht en had een achterstand van een kleine seconde hij keek de kat uit de boom vertelde hij, na een een rondje of 5 pakte Chris met een mooi voorbereide actie de kop, in een snelle linker ging hij buitenom en positioneerde zich voor een overhaakse rechter naast de kopman (Koen Meuffels) tijdens deze actie verloor Koen de controle over de motor en viel.
Chris kon toen de wedstrijd bekeken uit rijden en pakte de welverdiende 25 punten.